Seksleven na corona

KAAT | Er is een (seks)leven na Corona!

Door seksuologe Kaat Bollen

Het mag terug!

Ja! We kunnen terug party’s geven! Wauw, wat ben ik daar samen met de talrijke Ladies Night consulentes blij mee! Ik zeg altijd dat ik de mooiste job in de wereld heb, en dat meen ik ook echt. Mensen helpen hun (seks)leven beter te maken: is er iets dat meer voldoening geeft dan dat? Ik denk het niet! En dat doen de Ladies Night consulentes natuurlijk ook.

Seksuologische hulpverleners

Ook zij zijn in mijn ogen een soort van seksuologische hulpverleners. Ze zien heel veel dames en we weten dat ongeveer 1 op 5 dames (in het algemeen) met een seksueel probleem kampt. Dat wil zeggen dat veel dames op de Ladies Night party’s dus ook ergens tegenaan lopen, seksueel gezien. En dat is iets waar de consulentes nu nog beter mee kunnen helpen. Door onze fantastische toys, maar ook door de opleiding die ze van mij krijgen. Dus niet alleen ik heb de beste job in de wereld, de consulentes hebben dat ook. Zo vertelde een consulente mij laatst dat ze weer een party had gehad bij een vrouw die haar vertelde dat ze nog nooit klaargekomen was. Na deskundig advies van deze consulente (en een fantastische luchtdrukstimulator van Ladies Night) was ze hier nu wel in geslaagd. Ja, dat is toch het mooiste cadeau dat je iemand kan geven? Een orgasme! Onze consulentes stonden dus ook te popelen om opnieuw aan de slag te gaan.

Drie party mogelijkheden

Er zijn trouwens drie verschillende party’s mogelijk momenteel, kijk zeker even verder voor meer informatie. Want ik kan me heel goed voorstellen dat jullie er ook aan toe zijn om jullie seksleven terug op te spicen (of terug te brengen naar het niveau van voor Corona in elk geval). Zeker een party boeken dan!

Vrouwen en klaarkomen, een moeilijke combo…

Maar, nog even terug naar de dame die niet kon klaarkomen. We weten dat dit iets is dat veel vaker voorkomt dan we zouden denken. In Sexpert, het grootste recente seksonderzoek, geeft 22 procent van de bevolking aan te traag of moeilijk tot een orgasme te komen. 14 procent van de vrouwen verklaart tijdens de seks geen orgasme te krijgen. Niet alle vrouwen vinden dit trouwens een probleem. Maar gezien de grote druk van de maatschappij (en daardoor ook van de mannen) op het vrouwelijk orgasme, is klaarkomen voor vrouwen tegenwoordig een ‘must’ geworden. En dat is misschien jammer, want ‘moeten’ en seksualiteit, dat gaat niet goed samen.

Orgasmekloof

Toch mag het niet verbazen dat het voor vrouwen vaak moeilijk is om tot een orgasme te kunnen komen. We weten dat er nog steeds een grote orgasmekloof is tussen mannen en vrouwen: mannen komen beduidend meer klaar dan vrouwen tijdens de seks. Vooral omdat de seks in het Westen erg gericht is op penetratie. Terwijl maar ongeveer 20% van de vrouwen kan klaarkomen door penetratie. Er zijn dus andere manieren van seks nodig om vrouwen tot een hoogtepunt te brengen en soms knelt daar het schoentje.

Oorzaken voor geen orgasme

Uiteraard zijn er ook andere oorzaken en vaak spelen deze oorzaken ook nog eens samen en beïnvloeden ze elkaar. Ik zet de voornaamsten even voor jullie op een rijtje:

 • Onvoldoende opwinding
  Te weinig of geen zin in seks door bijvoorbeeld stress, vermoeidheid, spanningen in de relatie, een negatief zelfbeeld… Hierdoor is de kans groot dat je je niet volledig kunt overgeven aan de seks, wat een orgasme hoe dan ook in de weg staat.
 • Pijn of ongemak
  Als je pijn ervaart tijdens het vrijen, kom je niet tot ontspanning en opwinding. Met alle gevolgen van dien.
 • Seksuele remmingen of schroom
  Niet aan je partner durven toevertrouwen hoe en waar je het meest opgewonden van wordt, bijvoorbeeld niet durven vragen naar orale seks.
 • Gebrek aan (seksuele) kennis
  Niet goed weten welke plekjes je het meeste genot kunnen bezorgen en hoe ze te bespelen. Vandaar dat masturberen écht belangrijk is!

Start to masturbate!

De tip om ervoor te zorgen dat je wel kan klaarkomen, ook met je partner, is meestal om te starten met masturberen. Om je eigen lichaam te leren kennen: te voelen wat je graag hebt, wat stimulerend is en wat net niet. Helaas weten we dat masturberen voor de meeste vrouwen niet zo simpel is. Juist omdat we toch nog erg opgevoed zijn met het idee dat seks iets liefdevols moet zijn wat je met twee doet. Én omdat je als vrouw een afgelikte boterham zou zijn als je teveel met seks bezig bent, ‘ownen’ veel vrouwen hun seksualiteit niet. Tijd om daar verandering in te brengen!

Hoe begin je (opnieuw) met masturberen?

 • Kies een moment uit dat je helemaal voor jezelf hebt.
  Bijvoorbeeld als je partner en kinderen niet thuis zijn. Om goed te masturberen moet je op je gemak zijn, en het risico ‘betrapt’ te kunnen worden is niet echt ontspannend.
 • Zorg er dus voor dat je ontspannen bent.
  Neem een lekker warm bad, dim het licht of drink eventueel een glaasje alcohol.
 • Probeer opgewonden te raken.
  Er zijn verschillende manieren mogelijk, maar een erotische film of een opwindend boek helpt vast.
 • Verken eerst op je gemak je vulva.
  Dat kan met een spiegeltje (als je het allemaal precies wil weten, of als je niet weet waar bijvoorbeeld je clitoris juist zit), maar ook gewoon met je handen. Wat voel je? Hoe voelt dit voor je? Als dit niet goed voelt, stop er dan voorlopig mee en begin een andere keer opnieuw. Stel jezelf wel de vraag waarom dit niet goed voelde.
 • Als het wel goed voelt, kun je verder gaan.
  Na de verkenningsfase kun je jezelf ritmisch beginnen te verwennen. Het is hierbij eventjes zoeken wat jij precies lekker vindt. De meeste vrouwen stimuleren graag hun clitoris terwijl ze op hun rug liggen. Maar er zijn nog tal van mogelijkheden. Probeer dus uit wat voor jou lekker voelt, en wat je hierbij nodig hebt. Elke manier is goed. Niets in bed is te gek, ook niet als je alleen in dat bed ligt!
 • Het kan zijn dat je met je vingers niet in staat bent om voldoende stimulatie te creëren.
  Dat is niet zo vreemd. Een aantal vrouwen kan uitsluitend klaarkomen door de intense trillingen van een vibrator. Wanneer je jezelf niet tot een orgasme kunt brengen, is een hulpmiddel altijd het proberen waard. Ladies Night heeft een heel aantal mooie producten die hierbij kunnen helpen, vraag jouw consulente om meer info!
 • Probeer bij dit alles je niet té veel te focussen op het klaarkomen.
  Ik weet dat dit wat paradoxaal klinkt, maar als je je daarop gaat focussen, kruip je als het ware in je hoofd. En dus uit je lichaam. Hoe meer je dat moet kunnen loslaten en hoe meer je kan opgaan in de zintuigelijke ervaring, hoe meer kans op succes!

Deze tips zouden je normaal al aardig op weg moeten helpen. Doet het dat niet, kan je altijd overwegen om de kennis van een Ladies Night consulente in te schakelen of naar de seksuologe te gaan…

Veel plezier met oefenen en zoeken in elk geval. Onthoud: de reis is belangrijker dan de bestemming!

Kus,

Kaat

Zomer-cadeau

Zomer-cadeau: Bun Bun of Coco

Gratis cadeau voor jou als gastvrouw!

Kies zelf welk cadeau je wilt ontvangen. Bij een bestelbedrag vanaf €450 wordt een van deze twee trrrrrillers (op=op) meegeleverd bij je bestelling.

 • Bun Bun: een zwarte, USB-oplaadbare clitorale vibrator met trillende oortjes.
 • Coco: een trillend eitje met draadloze afstandsbediening.

En niet te vergeten: los daarvan mag je ook nog eens voor 10% van het totale bestelbedrag aan gratis artikelen uitzoeken aan het eind van de avond! Whoop whoop!

Plaats nu jouw party aanvraag en een van onze enthousiaste consulentes uit jouw omgeving neemt contact met je op om een afspraak in te plannen. Parrrtytime!

Ladies Night party

Vanaf 11 juni (aangepaste) Ladies Night party’s!

Lieve dames,

We missen jullie enorm. De gezelligheid, de mooie gesprekken, de hilarische momenten… Daarom hebben wij besloten met 3 alternatieve, veilige opties te komen. Deze opties gaan we tijdelijk aanbieden vanaf 11 juni. Iets leuks voor iedereen.

We vinden het belangrijk dat jij als gastvrouw kan kiezen voor een vorm waar jij je goed bij voelt. Samen met de consulente kun je dus overleggen over hoe er invulling wordt gegeven aan de party. Je kiest alleen ergens voor als je daar zelf helemaal oké mee bent. Verdere details kan je t.z.t. uiteraard met jouw consulente bespreken. Voor ons allemaal zal het even wennen zijn, maar met ons enthousiasme én dat van jullie moet dat helemaal goed gaan komen. Wij kijken er in elk geval onwijs naar uit om jullie weer te zien.

1: Private Party

Er wordt een gedeelte van het assortiment gepresenteerd aan tafel. Je hebt een persoonlijke uitleg van de consulente rond de tafel, voor naast de gastvrouw nog 1 of 2 dames tegelijk. Na enige tijd rouleren de gasten door. Per ronde zijn er dus telkens maximaal 4 aanwezigen. Voor een Private Party zijn minimaal 4 gasten (2 rondes) vereist. Voor jou als gastvrouw belangrijk om van te voren de tijd per gast af te spreken hoe laat ze welkom is. Uiteraard zal er geproost worden. Het grote voordeel van deze optie is dat je alles kan voelen, ruiken en proeven.

2: Online party

De online party is vanuit je eigen huis te bewonderen en jouw gasten kunnen het ook vanuit hun eigen plekje bijwonen. Ook de consulente blijft thuis. Er wordt een gedeelte van het assortiment gepresenteerd en er wordt sowieso een spelletje gespeeld. Het grote voordeel van deze optie is dat het niet uitmaakt waar je vriendinnen wonen, en dat dus ook die ene vriendin die nu in het buitenland/aan de andere kant van het land woont aanwezig kan zijn bij jullie vriendinnen-moment. Voor een Online Party zijn minimaal 7 dames vereist.

3: Party Please!

Een party zoals je (bijna) van ons gewend bent, maar dan met 1,5 meter afstand. Jij als gastvrouw zorgt dat je niet meer vriendinnen uitnodigt dan dat jij thuis/in de tuin kwijt kan voor het hanteren van de 1,5 meter afstand. Voor een Party Please vragen we minimaal 5 aanwezigen. Hoe groter jouw huis/tuin, des te meer vriendinnen je kan verwelkomen natuurlijk. Alle dames zitten netjes uit elkaar en ook de consulente zal afstand van jullie houden. Proosten doen we zeker, maar dit doen we met wegwerpbekers. We openen de avond met desinfecterende handgel en ook tussendoor zullen we extra onze handen ontsmetten. Het kan zijn dat de party zelf iets korter is, omdat het tafelmoment in kleine(re) groepjes plaats zal vinden i.v.m. 1,5 meter afstand en dit wat meer tijd in beslag kan nemen. De trrrillers test je niet op je neus, maar bijvoorbeeld op je arm. Vinden wij geen probleem, jij toch ook niet? Het grote voordeel van deze optie is dat er eigenlijk niet zoveel anders is dan voorheen. Het wordt een avond zoals je bijna van ons gewend bent.

Voor welke optie kies jij? Uiteraard helemaal in overleg met jouw consulente. Wij respecteren jouw wensen als gastvrouw en de wensen van onze consulentes net zo.
› Boek een party

Heb jij al een party gepland staan? Eerder een aanvraag gedaan? Of kon jouw party niet doorgaan (ergens de afgelopen weken)? Dan neemt de consulente binnenkort zelf contact met jou op! Je hoeft in dat geval geen nieuwe aanvraag te plaatsen.

We hopen je snel (virtueel) te zien op een Ladies Night party!

Liefs,
Team Ladies Night

Blog Kaat Context creëren voor seksualiteit

KAAT | Terug context creëren voor seksualiteit

Door seksuologe Kaat Bollen

Bijna, bijna

We mogen nog niet te vroeg juichen, maar het zit er bijna op. Het lijkt erop dat we het zwaarte punt van de Corona-crisis achter ons hebben liggen en dat we voorzichtig kunnen beginnen nadenken over ons leven terug opnemen. Echt opnemen. Wat een opluchting!

Ikzelf telde vooral af tot 2 juni want sindsdien mogen mijn twee schatjes terug naar school. Ik weet niet meer hoeveel weken ze fulltime thuis geweest zijn (ik zit nog in de ontkenning!), maar het was té lang. Te lang om te combineren met het werk van mij en mijn man. Dus toen de kleuterschool weer opende, ging hier de vlag uit! En ik vermoed dat dat niet alleen bij mij zo was…

Maar, wees op je hoede…

Toch zie ik hier ook een risico in. Wanneer we weer mogen afspreken met onze vrienden, gaan we dat vermoedelijk allemaal massaal doen. Logisch! Maar we moeten oppassen dat we niet overslaan naar de andere kant: dat we ineens zoveel sociale dingen inplannen dat we onze partner vergeten.

In mijn praktijk zie ik dat vaak gebeuren, mensen die een ‘overschotjes’-relatie hebben, zo noem ik dat dan. Het komt erop neer dat ze enkel de tijd die ze over hebben, in hun relatie investeren. En in onze drukke maatschappij hebben we helaas maar weinig tijd over…. Het lijkt me dus belangrijk ervoor te waken dat we, ook na de vele q-time die we in de Corona-tijd misschien in onze relatie hebben kunnen investeren, onze relatie voldoende blijven geven. Wat je aandacht geeft groeit. Niet alleen seksueel, ook relationeel! 

Zet seks op de agenda!

Zelf ben ik grote voorstander van tijd in te plannen voor elkaar. Ik weet dat dat voor veel mensen klinkt alsof ze op afspraak moeten gaan seksen, maar dat is zeker niet het geval. Ik raad eerder aan om bewust tijd te maken voor erotiek. Als er seks van komt, is dat mooi meegenomen, maar dat moet zeker niet. “De gelegenheid maakt de dief”, zeggen ze. Wel, dat is seksueel ook het geval. Alles draait om het creëren van de juiste context!

Het creëren van de helpende, erotische context

Laat ik jullie in deze blog wat inspiratie geven voor het creëren van een helpende, erotische context. Of jullie het inplannen of niet, maken jullie dan zelf maar uit.

Dim de lichten, zet een muziekje op en schenk een glaasje wijn in.
Als dat werkt voor jullie tenminste! Maar, er zijn maar weinig mensen die spontaan in de mood komen van hard TL-licht. Ervoor zorgen dat je op je gemak en ontspannen bent is erg belangrijk. Doe daarvoor wat werkt voor jou: eerst een douche nemen, de kinderen uit logeren doen of de deur op slot doen werkt vaak ook voor veel mensen. Ga voor jezelf dus na wanneer je ontspannen bent en open zou kunnen staan voor iets erotisch.

Leg de verantwoordelijkheid voor het voorspel niet enkel en alleen in de handen van je partner.
Uiteraard is het fijn als je een partner hebt die investeert in het voorspel en echt zijn/haar tijd voor je neemt. Maar in ons drukke leven lukt dat niet altijd. Daarom is het altijd een goed idee om er zelf voor te zorgen dat je je seksuele vibe levend houdt. Dat kan zijn door toch die brazilian wax te laten doen, sexy lingerie te dragen of alvast een vaginale balletjes in te doen als je je aan het omkleden bent voor jullie date. Gewoon om jezelf te prikkelen.

Experimenteer eens in je voorspel

Als we het over experimenteren hebben, denken de meeste mensen al snel aan indrukwekkende standjes en de KamaSutrA afwerken. Terwijl het vaak veel boeiender en meer opwindend is om in je voorspel te variëren. Probeer samen eens een massagekaars uit, stuur elkaar stoute foto’s of spreek voor je partner een voiceberichtje in met je favoriete erotische passage. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Maak er een spelletje van..

Als jullie toch toegeven aan de nood om vrienden te zien (begrijpelijk!), maak van dat bezoek dan jullie voorspel. Spreek bijvoorbeeld af dat de eerste die onopgemerkt vijf keer een raar woord (olifant? Komkommer? Pot augurken? Klavertje vier?) zegt, s ’avonds orale seks krijgt. Of tease elkaar stiekem in de gangkast of onder tafel. Zedig maar prikkelend, uiteraard! Of waarom doe je geen eitje op afstandsbediening in en geef je je partner de macht? Dat kan niet bij elke sociale meeting, maar bij een bbq in de tuin moet dit lukken!

Plan een hele dag geen verplichtingen in

Zoals eerder aangehaald is ontspanning erg belangrijk om in de mood te kunnen raken. Als je overdag van hot naar her hebt gelopen, is het heel moeilijk om ’s avonds ‘uit te schakelen’. Bovendien ben je na een vermoeiende dag vermoedelijk ook gewoon moe, waardoor je vooral wilt slapen in je bed. Een lazy day kan dan helpen om ’s avonds (of op een ander moment natuurlijk!) nog wat energie over te hebben… Energie die goed geïnvesteerd kan worden…

Ik ben ervan overtuigd dat een van deze manieren jullie vast helpt om een context te creëren waarin je openstaat voor seksuele prikkels. En eens je daar voor openstaat, kan er natuurlijk van alles gebeuren…

Kus,

Kaat

Seksueel ontwaken tijdens lockdown

KAAT | Seksueel ontwaken tijdens de lockdown

Door seksuologe Kaat Bollen.

Hetzelfde schuitje

Goh, toen ik vorige blog schreef over de Corona-tijd, had ik echt niet gedacht dat ook de volgende blog over de lockdown zou zijn. Naïef als ik misschien ben, had ik gedacht en/of gehoopt dat we het ergste achter de rug zouden hebben nu. Maar dat is nog niet helemaal het geval. We zitten nog steeds met zijn allen in hetzelfde schuitje. Maar wat moet, dat moet.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Zeker wanneer alles lang begint te duren en de motivatie daalt, is het belangrijk om proberen ook de voordelen van de situatie in te zien. Dat is niet gemakkelijk, dat weet ik als mama van een tweeling van bijna drie maar al te goed. Want laat me jullie één ding vertellen, thuiswerken en voor twee kleine patekes zorgen, dat is een gigantische uitdaging. Maar moeilijk gaat ook natuurlijk. Toch ben ik ervan overtuigd dat, ondanks die moeilijkheden, deze periode ook voor kansen zorgt. Kansen die je natuurlijk wel moet willen zien.

Seksuele winterslaap

We zien het allemaal op Facebook of Instagram voorbij komen: de mensen die de tijd aangrijpen om een nieuwe taal te leren of die zich ineens in TikTok gaan bekwamen. Dat kan uiteraard tellen qua zelfontwikkeling, maar als seksuologe pleit ik er eerder voor om ons opnieuw in de seksualiteit te gaan bekwamen. Want zeker mensen die of lang alleen zijn of al lang samen zijn, verleren soms de kunst van de seksualiteit. Ze worden na verloop van tijd langzaam in een seksuele winterslaap gewiegd… Hoog tijd dus om seksueel terug te ontwaken! En misschien is deze Coronacrisis hier wel het ideale moment voor? Veel andere activiteiten staan op pauze, dus er zou wel tijd en ruimte voor moeten zijn. Eén van de redenen die uit onderzoek vaak naar voren komt waarom mensen tegenwoordig minder seks hebben dan vroeger, is omdat er nu te veel te leuke alternatieven zijn. De lockdown neemt ons een aantal van die alternatieven af, waardoor we de kans krijgen om ons seksueel leven terug op te waarderen!

Seksueel ontwaken voor singles

Maar hoe doe je dat dan? Seksueel ontwaken? Want dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Alles begin uiteraard al bij terug (durven) stilstaan bij je seksualiteit. Vooral vrouwen hebben soms de neiging hun seksualiteit te verwaarlozen als ze niet in een relatie zitten. Hoe jammer het ook is, we worden toch nog vaak geleerd dat seks iets is dat we voor ons partner doen of dat het op zijn minst toch iets is dat we mét een partner doen. Dat kan natuurlijk, maar soloseks is (minstens) even leuk!

Breng variatie in je masturbatie

Tijd dus om weer te gaan masturberen, mocht je daar mee gestopt zijn. En, mocht je daar niet mee gestopt zijn, hulde! Ik vind het altijd zo boeiend om in mijn praktijk te horen dat we voor onze koppelseks wel verschillende standjes en technieken willen, maar dat we toch vaak op dezelfde manier masturberen. Zonde, want afwisseling is juist wat het boeiend maakt! Gebruik deze tijd dus eens om terug wat variatie in je masturbatie te brengen. Denk hierbij aan een vluggertje of juist heel uitgebreid, met porno of porna op de achtergrond, met of zonder een seksspeeltje, terwijl je een erotisch boek leest of zonder, op je rug of op je buik, in bed of onder de douche, recht op je doel af of jezelf eerst drie keer bijna tot je hoogtepunt brengen vooraleer je jezelf laat gaan, met het licht aan of uit, met muziek op of niet… De opties zijn eindeloos! Misschien moet je jezelf een uitdaging stellen en trachten deze lockdown op minstens drie verschillende manieren te masturberen? Als je wil, kan je zelfs een wedstrijdje aangaan met je goede vriendinnen!

Seksueel ontwaken voor koppels

Ook koppels die al langere tijd samen zijn, hebben soms last van sleur. Dat hoeft niet altijd slecht te zijn, maar ik hoor hierover in mijn praktijk toch vaak klachten. Vaak is het namelijk zo dat minder kwaliteit ook resulteert in minder kwantiteit. En dat is vaak toch moeilijk om te verteren.  Zeker wanneer je (nog) geen kinderen hebt, is deze Corona-tijd ideaal om jezelf en je partner terug wakker te schudden. Je kan trouwens beginnen met eerst en vooral jezelf terug te laten ontwaken op seksueel gebied. Lees hiervoor de tips uit de vorige paragraaf opnieuw. Want masturberen is gelukkig niet alleen weggelegd voor singles! Vooral vrouwen hebben vaak de neiging om, eens ze in een vaste relatie zitten, te stoppen met masturberen. Jammer, want het kan net de ideale aanvulling zijn op jullie gezamenlijk seksleven!

Variatie aanbrengen in jullie slaapkamer

Als je er beiden in geslaagd bent wat variatie aan te brengen tijdens het masturberen, merk je vermoedelijk dat dit ook zijn effect heeft op jullie seksleven. Masturberen is namelijk de perfecte manier om je seksueel aan te zwengelen en daar profiteren jullie samen van!
Maar hoe ga je dan variatie aanbrengen in jullie slaapkamer? Vaak helpt het om eerst terug naar de basis te gaan. Begin eens opnieuw met elkaar uitgebreid te masseren (massagekaarsen zijn hiervoor trouwens een grote aanrader!) en daarna te bespreken wat je al dan niet fijn vond. Of speel eens een erotisch gezelschapsspel (bijvoorbeeld Let’s Talk About Sex) en ga extra diep in op de vragen. Zeker door deze extra communicatie leren jullie elkaar terug kennen. Wanneer jullie al jaren samen zijn, zijn jullie sowieso verandert. Vaak geldt dat niet alleen voor de looks of de levenswijsheid, maar ook voor de seksuele voorkeuren. Ga er dus niet vanuit dat je jezelf of je partner kent op seksueel vlak, je zou zomaar kunnen verschieten! Uiteraard is het extra fijn om na al dat gepraat de opgedane kennis ook om te zetten in de praktijk: praatjes vullen geen gaatjes! Doorbreek daarbij eens jullie seksueel script. Doe dus niet wat jullie altijd doen, maar doe eens iets anders. Wat anders, maakt niet eens zo uit, als het maar verrassend is. En ook dat kan, net als bij de masturbatie, in kleine dingen zitten: met of zonder licht, op de slaapkamer of op de trap, met of zonder kleren, met of zonder seksspeeltje, met porno of porna op de achtergrond, een vluggertje of erg uitgebreid, met of zonder sensuele muziek, met of zonder rollenspel, … Wat je ook kan bedenken, ga er met overgave voor. Geloof me, je zou op den duur nog willen dat die lockdown nog langer duurt…

Kaat to the rescue

Maar over die lockdown gesproken, weten jullie trouwens al dat ik, zolang de lockdown duurt, elke woensdagavond live ga op de Instagram van Ladies Night Homeparties? Ik beantwoord dan live jullie meest prangende, seksuele vragen. Er zijn al veel boeiende thema’s aan bod gekomen: zin in seks hebben in Corona-tijd, de invloed van anticonceptie en antidepressiva op de seksualiteit, BDSM, anale seks… Je leest het al, dat wil je niet missen. Tot woensdagavond dus, om 20u30?

Kus,
Kaat

Vijftig Tinten Grijs, onze favoriete scènes

World Book Day

Hip, Hip. Hooray, het is vandaag ‘’World Book Day’’.

En hoe kunnen wij daar beter bij stilstaan dan met ons favoriete boek allertijden? Juist, dat is natuurlijk Fifty Shades of Grey. Een beetje voorspelbaar misschien, maar zó ontzettend waar.

Mede dankzij de Vijfitg Tinten trilogie praten wij vrouwen onder elkaar makkelijker bespreekbaar over seks. Gelukkig maar, want dat levert vaak hilarische momenten op tijdens onze Ladies Night party’s natuurlijk.

In deze blog blikken we graag even met je terug naar een aantal hete sessies. Wellicht vind je direct wat leuke inspiratie om de Anastasia Steele of Christian Grey in jezelf naar boven te halen tijdens deze quarantaine? Maak er het beste van, eventueel met een beetje hulp van de Fifty Shades Toylijn.  😉

Quarantaine-tip: lees de trilogie nog eens en laat je fantasie de vrije loop gaan!


P. 199

‘’ Mijn hart klopt als een bezetene. Het is zover. Ik ga het echt doen. Mijn innerlijke godin draait als een ballerina op haar tenen, de ene pirouette na de andere. Hij maakt de deur naar zijn speelkamer open, doet een stap opzij om mij erdoor te laten en dan sta ik voor de tweede keer in zijn Rode Kamer van Pijn. Alles is hetzelfde gebleven: de geur van leer, citroen, boenwas en donkerhout; allemaal even sensueel. Het bloed stroomt als hete lava door mijn aderen – een mix van adrenaline, lust en verlangen. Het is een sterke, bedwelmende cocktail. Christians houding is compleet en van het ene moment op het andere veranderd; hij is harder, gemener. Hij kijkt op me neer met een verhitte, wellustige blik… hypnotiserend. ’’


P. 201

‘’ ‘Nu ga ik je vastketenen, Anastasia. Geef me je rechterhand.’ Ik reik hem mijn hand. Hij draait mijn handpalm naar boven en voordat ik het goed en wel in de gaten heb, geeft hij mij een tik met een zweepje waarvan ik niet eens had gezien dat hij het vast had. Het gebeurt zo snel dat ik nauwelijks schrik. En nog verbazingwekkender is dat het geen pijn doet. Nouja, niet echt, het is meer een prikkelend gevoel. ‘’

Deze scène thuis naspelen? Shop de benodigdheden online: handboeien & zwepen


P. 202

‘’ Hij loopt nog een keer om me heen terwijl hij ondertussen met de kop van het zweepje langs mijn middel strijkt. Bij het tweede rondje laat hij opeens los en geeft me een tik onder mijn billen waarbij hij net mijn vagina raakt. Verrast slaak ik een gilletje en al mijn zenuwen hebben nu zijn volle aandacht. Ik geef een ruk aan de ketting. Er gaat een schokgolf van genot door me heen, en ik realiseer me dat dit het lekkerste en vreemdste en genotzuchtigste gevoel is dat ik ooit heb ervaren. ‘Stil,’ fluistert hij terwijl hij weer om me heen loopt. De kop van het zweepje houdt hij nu iets hoger dan net. Als hij me weer een tik geeft op dezelfde plek, zal ik er niet meer van schrikken… O, wat geil. Mijn lichaam kronkelt van verwachting. Hij loopt weer om me heen en geeft me weer een tik, dit keer tegen een van mijn tepels. Ik gooi mijn hoofd achterover, mijn zenuwuiteinden tintelen. Dan is mijn andere borst aan de beurt… een korte maar zoete straf. Mijn tepels staan stijf rechtop van deze onverwachte aanval en ik kreun hardop, onderwijl aan mijn handboeien trekkend. ‘Voelt dat lekker?’ vraagt hij met een donkere stem. ‘Ja.’ ‘’

DIY: Shop jullie zweep online


P. 227

‘’ Hij doet zijn hand open en in zijn handpalm zie ik twee glanzende zilveren balletjes liggen, die met elkaar zijn verbonden door een dun zwart draadje. ‘Deze zijn nieuw’, zegt hij. ’’ (..)

‘’ Heel voorzichtig stopt hij de balletjes in mijn mond. ‘Ze moeten vochtig zijn. Je moet er op sabbelen,’ beveelt hij me met zachte stem. De balletjes voelen koud, zacht, onverwacht zwaar, en smaken naar metaal. Zodra mijn tong de onbekende voorwerpen aftast, vult mijn mond zich al snel en overvloedig met speeksel. Christian laat mijn blik niet los. Mijn god, ik word hier geil van. Ik kronkel een beetje.’’ (..)

‘’ ‘Niet aarzelen,’ spoort hij me zachtjes aan, zijn stem heeft een ondertoon, en dan stopt hij de balletjes in zijn eigen mond. Halleluja, dit is geiler dan de tandenborstel. Ik gehoorzaam hem onmiddellijk. Jemig, kan ik bij mijn enkels? Het blijkt dat ik erbij kan, met gemak zelfs. Het T-shirt kruipt langs mijn rug omhoog, waardoor mijn achterwerk zichtbaar wordt. Godzijdank heb ik mijn slipje nog aan, al heb ik het vermoeden dat dat niet lang zo zal blijven. ‘’

Nieuwsgierig naar de zilveren balletjes?


Zo, it’s getting hot in here! Wist je dat Fifty Shades meerdere toylijnen heeft uitgebracht? Haal jouw favorieten in huis en speel jouw lievelingspassage na.

Corona effect op seksleven

KAAT | Corona als motor voor een (nog) beter seksleven

Door seksuologe Kaat Bollen:

Rare tijden

Wat zijn het rare tijden. Een beetje apocalyptisch lijkt het wel. Een half jaar geleden hadden we nog nooit van Corona gehoord en nu zitten we allemaal in een vorm van lockdown. Ik vind het heel erg heftig.

Als seksuologe kan ik nu niet meer aan de slag (want ik zie mijn cliënten echt wel van dichterbij dan van 1.5 meter afstand!) en helaas zijn ook de Ladies Night party’s opgeschort tot 1 juni. Wat is dat afkicken! Ik kreeg juist altijd zo een energie van mijn beroep en nu zit ik ineens hele dagen thuis met mijn twee kindjes. Dat is zoeken naar een nieuw evenwicht. En ik denk dat dat voor de meesten van ons geldt. Iedereen had zo zijn gewoontes en routines want daar functioneren we nu eenmaal het beste op als mens. En ineens vallen die weg en moeten we het allemaal radicaal anders gaan doen. Dat is aanpassen en vloeken, laat ons eerlijk zijn. Maar het is nodig, uiteraard, en wat nodig is, is nodig. Gezondheid komt toch altijd op de eerste plaats. En zeker als die ineens zo massaal bedreigd wordt merk je weer hoe belangrijk dat eigenlijk is. Laten we elkaar vanaf nu bij de jaarwisseling toch maar vooral een goede gezondheid toewensen.

Lockdown: de minst leuke vorm van een relatietest?

De coronacrisis heeft momenteel invloed op zowat elk deel van ons leven denk ik, maar als seksuologe sta ik vooral stil bij de relationele en seksuele invloed. Want ook die is ontzettend groot! Laten we beginnen met de invloed op relaties: 24u op 24u op elkaars lip zitten is op vakantie al een hele uitdaging (vakanties worden niet voor niets de ideale relatietest genoemd), maar wanneer je niet eens op vakantie bent én alsnog 24u op 24u op elkaars lip zit, dan wordt het pas helemaal spannend. En helaas niet in de positieve betekenis van het woord!

We ervaren nu in coronatijden allemaal meer stress, meer spanning, meer onzekerheid en meer angst zo blijkt uit onderzoek. Tja, dan hoeft je partner al niet zo heel veel mis te doen om je gefrustreerd of boos te maken. En omgekeerd zal dat helaas ook zo zijn. Daarom is het zeker in deze bange tijden belangrijk om de meest welwillende, vergevingsgezinde partner te zijn die je maar in je hebt. Hou jezelf voor ogen dat je partner het ook erg moeilijk heeft en dat hij of zij ook maar een mens is onder spanning die er toch probeert het beste van te maken. Dat klinkt heel vanzelfsprekend, maar soms vergeten we dat en lijkt het alsof alles wat onze partner doet is om ons te ergeren. Dat is meestal niet zo. Hij of zij doet ook maar zijn best. En inderdaad, hij of zij zal er vaak in mislukken. Vanzelfsprekend. Maar jij waarschijnlijk ook. En dat is oké. We zijn allemaal maar mensen. Probeer dus mild naar jezelf én naar je partner te zijn.

En ga zeker niet slapen met ruzie. Ik weet, de dagen zijn zwaar. Degene die thuiswerken uitgevonden had, had vermoedelijk geen kinderen. Of toch geen jonge kinderen die ook nog eens thuisonderwijs moeten krijgen! Er wordt zoveel van ons gevraagd dat quasi elke dag een uitputtingsslag is. Maar toch, probeer ’s avonds dat even van je af te zetten en samen te verdwijnen in de bubble van jullie bed. In elkaars armen, want wat deze crisis ook duidelijk maakt, is dat we op het eind van de dag enkel nog elkaar hebben waar we zeker van kunnen zijn.

Seks in corona-tijden

Alles wat invloed heeft op de relatie, heeft uiteraard ook invloed op het seksleven. Wanneer er meer strubbeling of frustratie in de relatie zit, gaat het vaak minder goed in de slaapkamer. Seks is geen graadmeter van de relatie, maar als de relatie moeilijker dan normaal gaat, wordt dat meestal wel weerspiegeld in het seksleven. Daar komt nog eens bij dat corona ook door seksuele activiteiten doorgegeven kan worden. Niet perse door de penetratie (want dat weten we nog niet duidelijk), maar zeker enthousiast tongkussen of knuffelen zou het virus overdragen. Moeilijk want is tongkussen of het betere knuffelwerk niet het ideale voorspel? Grote vraag is dus hoe je het seksueel boeiend houdt als veel gedragingen niet meer mogen…

Het antwoord daarop is natuurlijk: door creatief te zijn! Ik schreef in het begin al dat de meeste mensen hun gewoontes en routines hebben en dat het niet zo simpel is om die te doorbreken. Dat alles geldt ook voor ons seksleven. Quasi elk koppel heeft bepaalde seksuele gewoontes. Als ik mensen in mijn praktijk vraag hoe hun volgende vrijpartij er vermoedelijk uit gaat zien, kunnen ze dat vaak redelijk accuraat voorspellen. Daar hoeft op zich niets mis mee te zijn, maar kan op den duur wel een beetje saai worden. Maar ja, gewoontes veranderen dat doe je niet zomaar, zeker niet als het niet moet. Maar nu moet het wel. En dat lijkt me een kans te zijn om je seksleven te verreiken!

Als je zeker op safe wil spelen, bijvoorbeeld omdat één van jullie beiden milde symptomen heeft (bij heftige symptomen staat je hoofd natuurlijk helemaal niet naar seks en dat moet je dan ook echt niet willen) of omdat je gewoon helemaal geen risico wil lopen om elkaar te besmetten, kan het bijvoorbeeld een aanrader zijn om in dezelfde kamer, samen te masturberen. Uiteraard terwijl je elkaar daarbij diep in de ogen kijkt. Of waarom gaan jullie niet allebei naar een andere kamer van het huis en gaan jullie dan voor webcamseks? Dat kan ook als je al samenwoont! Of gebruik eens een seksspeeltje op afstandsbediening. Zo kan je elkaar seksueel stimuleren zonder elkaar ook effectief aan te raken! Je ziet, met wat verbeeldingskracht zijn er best wel mogelijkheden.

Die mogelijkheden zijn er natuurlijk ook voor mensen met een lat-relatie (want wat worden die nu op de proef gesteld); schrijf elkaar erotische mails of schrijf samen een erotisch verhaal waarbij jullie om de beurt een zin of paragraaf schrijven, ga ook voor die webcamsex, doe (veilig!) aan sexting of ga voor ouderwetse telefoonseks. Laat die social distancing een extra aanmoediging zijn!

De crisis als kans?

Het is dus best een uitdaging, om je relatie en seksleven on track te houden tijdens deze coronacrisis. Maar ik denk dat het ook de uitgelezen kans is om terug te focussen op wat in het leven echt belangrijk is. Om terug connectie te maken met de mensen die je graag ziet en je eigen normen en waarden terug (beter) te leren kennen. Ik vermoed dat veel mensen de komende weken inzichten gaan opdoen waar ze de rest van hun leven nog wat aan gaan hebben. De komende periode is dus ook een tijd om niet enkel je relationeel of seksueel leven te verbeteren, maar ook de rest van je leven. Grijp die kans!

Hornyscoop Voorjaar 2020

Wat hebben de sterren deze lente voor jou in petto?

Hornyscoop Waterman

Kans op seks: Groot, heel groot
Kans op een orgasme: Doe-het-zelf

Heerlijk hè, die lentekriebels? Of zijn het stiekem fanny-flatters? Tot aan de maan en weer terug in dit geval want jeetje, jij straalt! Pluto staat versteld van die heerlijke zelfverzekerdheid. Self-service past helemaal bij je, zo lekker onafhankelijk. ‘’To the left, to the left, Beyoncé, move please! Geen water is jou als Waterman te diep. Probeer alleen je vriendinnen niet te vergeten, lieve Waterman. Doe-het-zelf geldt ook voor het organiseren van jullie hilarische vriendinnenavond. Dus: plan die datum, regel die cocktails, regel die nachos én regel die vriendinnenavond. Tot slot, gaat de liefde rechts- of linksom? De sterren kunnen het niet voorspellen lieve Waterman, net zoals het onbekend is welk pad jij zelf gaat nemen. Vergeet niet: ook naar Rome zijn meer wegen te bewandelen en zolang je onderweg bent en blijft is dat een goed teken, toch? Succes met zoeken!

 

Hornyscoop Vissen

Kans op seks: Uiteraard
Kans op een orgasme: Dito

Ding Dong… Orgasme-bezorgservice… Opendoen! Jij voelt je als een Vissen in het water als het aankomt op sexy tijd in de slaapkamer. Pssst, wat zat er in dat pakketje? Ik denk dat ik het stiekem wel kan raden, ondeugende Vissen. Maar wat het ook was, die brede glimlach staat je goed! Luister mooi mens, Jupiter voorspelt de komende tijd veel positiviteit. Go for it. Pak het in en neem het mee naar huis. Dit keer wil jij echt niet achter het net Vissen. Bestaat er eigenlijk iets wat nog beter is dan intense verliefdheid? Doe gerust een beetje extra moeite en de liefde van je leven blijft forever en eeuwig aan jouw zijde. Precies wat je wil, toch? Venus klapt in haar handjes en geniet vanuit het zonnestelsel stiekem met je mee.

 

Honyscoop Ram

Kans op seks: Zonder twijfel
Kans op een orgasme: Zelf doen 

Geven en nemen, onweerstaanbare Ram. Geef liefde en ontvang het terug. Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk, maar pas op dat je je focus én interesse blijft behouden. Als je het niet meer trekt, moet je duwen. Spice it up: doe-het-zelf, maar pak gerust een klein beetje hulp. Jupiter en Venus hebben zojuist overlegd en bedacht dat jij vanaf vandaag om de dag je best gaat doen om te stralen van geluk en sexyness! Verbaas jezelf én de rest van dit sexy universum, jij verlangt stiekem altijd naar vernieuwing. Welke basisingrediënten je hiervoor nodig hebt? Kaarsen (een massagekaars rekent Venus ook goed, Ram), rozenblaadjes, een goed glas Gin-Tonic en een DailyKaatesse. Voer dit succesvol uit en lust en liefde zullen je omarmen. Beloofd.

 

Hornyscoop Stier

Kans op seks: Sunday Funday 
Kans op een orgasme: 125%

Stier, ben jij een Sexperte in de Dop? Mars denkt van wel! Spring in de armen van Mars, hij neemt je de komende tijd mee naar de leukste afspraakjes. Pak die nieuwe bijbaan dus met beide handen aan. Waag die sprong in het diepe, reageer als een Stier op een rode lap. Verdien dat (extra) geld én ontmoet nieuwe mensen. Jouw onafhankelijkheid werkt aanstekelijk. Eén van je beste vriendinnen wordt zelfs jaloers op de aantrekkingskracht die jij uitstraalt en de sterren kunnen haar geen ongelijk geven. Miss Independent! Laat je niet van de wijs brengen knap ding, je kan haar niet helpen. Of toch wel? Wanneer was jullie laatste vriendinnenavond? P.S. Zondag kronen tot we tot Zoendag, goed? Sensuele kus van Mars!

 

Hornyscoop Tweelingen

Kans op seks: Het antwoord op je vraag is JA
Kans op een orgasme: Om de dag 

Venus vraagt zich af hoe jij aan dat heerlijk zachte perzikhuidje komt, lieve Tweelingen. Jij en ik weten het antwoord natuurlijk allebei. Maar probeer ook eens buiten de lijntjes te denken… Er zal een wereld voor je openen. Dromen is leuk, het waarmaken van je dromen nog leuker. Gelukkig vergeet jij het niet om altijd aan jezelf te denken, heel belangrijk. Maar blijf nieuwsgierig en blijf in beweging mooierd. Na al dat harde werken mag jij jezelf écht wel belonen met dat ene speeltje die jij al maanden op jouw wishlist hebt staan. Of plan je toch die date met die ene verrukkelijke womanizer? Met of zonder welkomstdrankje? Thuis of uit? Jij bepaald. Altijd.

 

Hornyscoop Kreeft

Kans op seks: Altijd
Kans op een orgasme: Vooral op vrijdag 

Als casanova een zus zou hebben… dan was jij dat, verleidelijke Kreeft. Heb jij Mr(s) Right al verteld van jouw stiekeme dagdromen? Valsspelen is geen optie in dit geval, tenzij je dat ondeugende spelletje al in huis hebt gehaald. Niet verder vertellen dat Mercurius je een handje heeft geholpen… Sst! Tijd voor elkaar, tijd voor de slaapkamer, de badkamer, de woonkamer… Met je verleidelijke moves weet jij Mr(s) Right in elke kamer te betoveren. Lekker recht door zee, als een vis uhhh kreeft in het water. Glitter, glamour, onweerstaanbaar. De kunst van het verleiden is jouw tweede natuur. P.S. Geef je je vriendinnen af en toe ook nog wat aandacht? Wens hen veel liefs van Venus!

 

Hornyscoop Leeuw

Kans op seks: Om de dag
Kans op een orgasme: Zolang je het vluggertje maar skipt…

Ja wilde Leeuw, je leest het goed. Skip. Dat. Vluggertje! Haastige spoed is zelden goed in dit geval. Wanneer heb jij nou eens écht de tijd genomen voor een hete slaapkamersessie? Precies. Het sexy universum steekt daar nu dus mooi een stokje (of cockring) voor. Stiekem kan je namelijk best wel romantisch zijn. Trek die leeuwehuid dus maar even uit en haal die liefdevolle en gepassioneerde Leeuw in jezelf eens tevoorschijn, ook al moet je ‘m even goed zoeken. Maar, eerlijk is eerlijk, zorg wel dat je wintervachtje is verdwenen voor je dit avontuur start. Belangrijk! Oh, ik krijg van Jupiter door dat je het beste kan beginnen met een ontspannende massage. Graag gedaan!

 

Hornyscoop Maagd

Kans op seks: Zelf zin maken!
Kans op een orgasme: Self-service.

Miss-please-you-very-much, even rustig alsjeblieft… Jouw perfectionisme loopt een beetje uit de hand nu. Volgens Venus mag jij soms best wel eens wat meer aan jezelf denken, en wel nú. Waar heb je zin in? Seks op woensdag? Woensdag it is. Orgasme op zaterdag? Go get it! Vergeet alles en iedereen om je heen: maak tijd voor jezelf in de slaapkamer. Pak die ultieme must-have erbij en r e l a x. Venus stuurt de rest van lust en liefde pas echt weer retour als je bovenstaande met succes hebt voltooid. Soms heb je even een tik op je billen nodig van het universum, Maagd, voel je ‘m? 😉 P.S. Hangt er nog een sexy outfit in de kast? Trek ‘m aan, al is het enkel voor jezelf. Love Yourself, lieve maagd. Liefs van Venus.

 

Hornyscoop Weegschaal

Kans op seks: Als jij het initiatief maar neemt
Kans op een orgasme: Meervoudig!

Ja ondeugende Weegschaal, dat lees je goed. Er staat jou een meervoudig orgasme te wachten. Met wie ga je ‘m delen? Of hou je ‘m helemaal voor jezelf? De keuze is aan jou. De sterren voorspellen voor 75% dat je ‘m deelt met Mr(s) Handsome. Maar jij bent uiteraard niet afhankelijk van een ander willen ze je helpen herinneren. Hoe gaat het met de inhoud van jouw nachtkastje? Blijf in beweging, dan komt de rest vanzelf. Dat is dus ook als je danst, kust, masseert, streelt, likt, lacht óf een kussengevecht opent. Pas op dat je in je enthousiasme je evenwicht niet verliest lieve Weegschaal, blijf in balans. Achteraf zal je je zo licht als een veertje voelen, euforisch. Zin in? Snappen de sterren helemaal, zelfs zíj hebben er zin in. Whoop whoop!

 

Hornyscoop Schorpioen

Kans op seks: 75%
Kans op een orgasme: 100%

Schorpioen, lieve Schorpioen… Ben jij de sleutel van je nachtkastje verloren? Het kan wel een paar stijlvolle luxe nieuwe items gebruiken fluistert Jupiter hier op rechts. Ga snel weer eens shoppen voor jezelf vrouw, ga voor 99% orgasmegarantie! Die overgebleven 1% laten de sterren aan jou over. Wat ben je toch heerlijk intens in de slaapkamer, als een vis uhhh Schorpioen in het water. Verder hebben de sterren eigenlijk geen nieuws. Geintje! Je bent toe aan vakantie, het wordt een reis om nooit te vergeten! Tot aan de maan en weer terug, of toch dat tropische oord? Boek die reis, eet ijs en drink die cocktail. P.S. Tip van Mars: neem enkel mee wat je echt nodig hebt. De rest is bijzaak. Geniet, knapperd!

 

Hornyscoop Boogschutter

Kans op seks: Jij wel.
Kans op een orgasme: Ja!

Boogschutter, zelfs Cupido is jaloers op jou. Je bent onafhankelijk (sexy), jij weet 100% wat je wil (dubbel sexy), jij lacht om jezelf (onweerstaanbaar sexy) en je kust als de beste (forever sexy). Hoe is het mogelijk? Venus hoort graag van je, met de groetjes van Cupido! Sta je open voor dat spannende experiment? Jouw zintuigen in elk geval wel, die staan continue op scherp. Mr(s) Grey will see you now, ondeugende Boogschutter. Dus maak gerust nog een pirouetje extra voor zijn (haar) ogen terwijl je dat sexy setje aan (of juist uit) gaat trekken. Laat je bewonderen en beminnen. Die glimlach op je gezicht staat je onwijs goed, je vriendinnen hebben het al lang door! Laat jij je door de magische pijlen raken in je hart of ga je voor pure lust? De tijd zal het leren.

 

Hornyscoop steenbok

Kans op seks: Ja!
Kans op een orgasme: Zelf doen

Zo, dat heb jij mooi even voor elkaar ge(Steen)bokst. Een prachtige verschijning ben je. Jij weet precies waar Mercurius het over heeft. Net zoals een goede wijn duurt het bij jou soms ook even voor jij je openstelt. Geduld wordt beloond. Het leven lacht je toe net zoals jij naar het leven lacht. Dit jaar verschijnen er zelfs twee nieuwe liefdes. De ene komt van Neptunus, de andere van Ladies Night. Die laatste is te herkennen aan haar donkerroze kleur, stijlvolle vormgeving, oplaadbaarheid en een jaar garantie. Euforisch! Het universum ziet onwijs veel plezier in de avonduren bij jou thuis, Steenbok. Wat een feestje is het toch elke keer in jouw woonkamer met die grote roze koffer! Hoe is het mogelijk om toch altijd zo’n leuke gastvrouw te zijn? Staat de volgende eigenlijk alweer gepland? Je vriendinnen zeggen dat het jouw beurt is.


I.v.m. Corona zijn in elk geval t/m 28 april de party’s van Ladies Night gecanceld. Natuurlijk kan je wel alvast voor een later moment een Ladies Night aanvragen. De webshopbestellingen pakken we gewoon in en worden verzonden zoals jullie van ons gewend zijn. Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen in huis. Hopelijk tot snel!

 

Corona Virus Update

Zondag, 15 maart, 11.30 uur

Lieve dames,

Afgelopen vrijdag hebben wij de volgende beslissing genomen:

Vanaf afgelopen vrijdag vinden wij het ethisch onverantwoord om vanaf dat moment nog namens Ladies Night België parties te geven. Wij vinden dat we een voorbeeldfunctie hebben met onze honderden dames die bij groepen vriendinnen thuis komen. Wij zouden niet willen dat besmetting van of via onze dames zou plaatsvinden.

De regering had reeds vergaande maatregelen aangekondigd en het sociale leven vrijwel platgelegd. Wij willen noch onze gasten, noch onze consulentes aan risico bloot stellen van besmetting. Onze dames zullen de komende tijd GEEN parties verzorgen. Deze maatregel zal sowieso duren tot 3 april, maar natuurlijk langer indien nodig.

Wanneer jij de komende weken een party geboekt hebt staan zal de consulente contact met je opnemen over het verzetten van jullie party. Er blijven momenteel als altijd behoorlijk wat aanvragen voor parties via de website binnen komen. Die blijven we vanzelfsprekend ook gewoon behandelen, maar plannen ook die naar een eerstvolgende mogelijkheid.

Aanmeldingen van dames die consulente willen worden zullen via Skype of iets soortgelijks worden opgevolgd. Onze volgende opleidingsdag is nog onbekend qua datum.

We zien jullie heel graag weer op onze gezellige avondjes zodra dit allemaal voorbij is. Blijf veilig en gezond allemaal en denk aan de kwetsbare groepen. We worden niet allemaal ziek, maar kunnen wel iedereen besmetten!

Liefs van het Ladies Night België team.

top 10 seksfantasieen

KAAT | De meestvoorkomende seksfantasieën

Door seksuologe Kaat Bollen.

De maand van de liefde, februari, ligt weer achter ons. Voor mij was het een heftige maand. Niet zozeer omwille van de liefde (al mag ik zeker niet klagen!), maar eerder door mijn werk. In plaats van gezellig Valentijn te vieren met mijn man, presenteerde ik op dat eigenste moment, en de twee volgende dagen, de Eroticabeurs in Antwerpen. Uiteraard was ik als Seksuologe weleens op een Eroticabeurs geweest, maar het van achter de schermen meemaken is toch nog een heel ander verhaal.

Achter de schermen is het dus wel gezellig, maar niet echt lustig.

Eroticabeurs

Wat mij zo verbaasde, en eigenlijk zou het me niet mogen verbazen, was dat porno-acteurs/actrices en strippers/stripsters altijd zo gefocust zijn op hun job. Het is voor hen echt hard en professioneel werken. Achter de schermen is het dus wel gezellig, maar niet echt lustig. Logisch eigenlijk, maar het zorgde voor mij dus wel voor een redelijk kalme Valentijn.

Niet dat ik zo geïnteresseerd ben in wat er onder hun kleren zit, maar hun andere kleren, de kleren die meer vertellen over wie ze seksueel zijn, daarin ben ik wél uitermate geïnteresseerd.

Ik heb mijn ogen wel uitgekeken op de beurs en dat deed ik niet zozeer naar de standjes van de standhouders. Ik zit inmiddels al jaren in het vak en ik weet wat hip en happening is op het gebied van erotiek en sextoys. Zeker omdat ik met Ladies Night Homeparties zo aan de bron zit en wij steeds zo vooruitstrevend zijn. Dus de standjes zeggen mij niet meteen heel veel, maar het publiek daarentegen, daar kijk ik steeds mijn ogen aan uit. In mijn praktijk zie ik de mensen in hun dagdagelijkse outfit. Ik zie dus steeds maar een deel van de mensen. Niet dat ik zo geïnteresseerd ben in wat er onder hun kleren zit, maar hun andere kleren, de kleren die meer vertellen over wie ze seksueel zijn, daarin ben ik wél uitermate geïnteresseerd. En op dat vlak word je op een Eroticabeurs natuurlijk op je wenken bediend.

Zo waren er veel verschillende mensen getooid in BDSM-outfits, waren er vrouwen met vooral bodypaint als zogenaamde kledij, waren er mannen die vanboven mannelijk gekleed waren, maar onderaan vrouwelijk met een rokje, panty’s en hoge hakken. Je noemt het en de kans bestaat dat ik het daar gezien heb. Ronduit fantastisch! Ik vermoed namelijk dat dit mensen zijn die binnen de slaapkamer wel wat experimenteren met hun seksuele fantasieën en voorkeuren, maar dat buiten de deur nog niet altijd durven. Dan is de Eroticabeurs natuurlijk een ideaal speelterrein!

Maar, weet je dat Ladies Night Homeparties daar eigenlijk ook uitermate geschikt voor is? In die zin dat ons pakket om de drie maanden verandert en dat we tegenwoordig extra proberen in te spelen op de fantasieën van mensen. Ik kan daar natuurlijk niet al te veel over kwijt, want dan zou ik een tipje van de sluier moeten oplichten en dat zou natuurlijk jammer zijn.

10 seksuele fantasieën

Waar ik wel wat meer uitleg over kan geven, zijn de tien fantasieën die ik in mijn praktijk het vaakste hoor. Misschien moet je ze maar eens overlopen om te zien of je er zelf ook wat mee kan.

 1. Uiteraard wil geen enkele vrouw daadwerkelijk verkracht worden, maar de gedachte dat je zo aantrekkelijk bent dat iemand het niet meer uithoudt en je dwingt tot seks, spreekt voor veel vrouwen tot de verbeelding. De verkrachtingsfantasie blijft daarom al jaren een van de populairste fantasieën. 
 2. Dominantie troef. Vaak gedragen vrouwen zich ietwat onderdanig of passief in bed. Toch dromen veel vrouwen ervan wat geiler en daadkrachtiger te zijn op dit vlak. Om hun man te nemen en hun genot af te dwingen. 
 3. Veel vrouwen dromen ervan om verwend te worden door een extra man. Er zijn namelijk genoeg plekjes om hem ‘te ontvangen’. Ook het gevoel je over te geven aan mannen die je willen, is erg opwindend. 
 4. Met een andere vrouw. Vrouwen zijn van nature biseksueler aangelegd dan mannen. Niet vreemd dus dat veel vrouwen fantaseren over een spannende nacht met een andere vrouw. Een vrouw weet nu eenmaal het beste wat de vrouwelijke hotspots zijn en hoe je die moet verwennen. 
 5. Betaald worden voor seks. Nog iets wat veel vrouwen opwindend vinden. Niet zo vreemd, want als je wordt betaald, betekent dit dat een man wel wat voor je over heeft. Bovendien is het ‘goedkope’ aspect ook geestverruimend. Veel vrouwen zouden maar al te graag eens uit hun brave rolpatroon breken. 
 6. Bekeken worden tijdens de seks of het masturberen kan ook lekker zijn. Deze fantasie kun je gemakkelijk toepassen. Denk tijdens de seks met je partner dat de knappe buurman door het raam staat mee te gluren. Het zal je vrijpartij alleen maar meer pit geven! 
 7. Het mag ook eens romantisch zijn. Vrouwen blijven nu eenmaal vrouwen, ook in hun gedachten. Vandaar dat kaarslicht, de branding van de zee en parelwitte stranden hoog scoren bij vrouwelijke fantasieën. 
 8. Straight on. Ook deze fantasie doet het ook goed bij vrouwen. Een knappe vreemdeling die ze nooit meer zullen terugzien, maar met wie ze nog één spannende nacht beleven. 
 9. Uw wens is mijn bevel. Deze fantasie sluit enigszins aan bij de verkrachtingsfantasie en misschien nog meer bij de Vijftig tinten grijs-hype. Vrouwen kunnen het heel lekker vinden om hun gedachten eens volledig uit te schakelen en gewoon te doen wat hen wordt opgedragen. Zeker in bed! 
 10. The sky is the limit. De knappe filmster, de zanger met zijn mooie ogen of de baas van je lief. Onbereikbare mannen met wie vermoedelijk nooit iets zal gebeuren, maar met wie je in gedachten graag de bloemetjes buitenzet.

Misschien is dit zelfs een top 10 om eens met je partner te overlopen?

Zodat hij/zij je voorkeuren nog beter leert kennen. Niet dat ik trouwens vind dat elke fantasie per se met je partner gedeeld moet worden, sommige fantasietjes mag je ook lekker voor jezelf houden. Iedereen heeft toch een guilty pleasure? Gebruik deze gewoon af en toe tijdens het masturberen en/of het vrijen, het zal je orgasme waarschijnlijk een stuk intenser maken!

Geniet dus niet enkel van de beginnende lente, maar laat het, mede door een fantasietje meer of minder, vooral ook lente zijn in je hoofd, je lijf én jullie slaapkamer!

Kus, Kaat

 

Wil jij graag jouw nachtkastje uitbreiden én een superleuke avond?
Boek dan een Ladies Night party!