Kaat | Echte mannen masturberen

Echte mannen masturberen

Over bodycount en PIV’en

De meeste seksueel gerelateerde zaken zijn bij vrouwen een groter taboe dan bij mannen. Denk aan de bodycount (wat een gruwelijk woord trouwens! Kunnen we dat hele concept niet schrappen?), seksuele fantasieën, kinks… Maar op één vlak lijkt het taboe omgekeerd te zijn: masturbatie en sekstoys. Daar waar mannen in hun puberteit vaak nog opscheppen over hoe vaak ze gemasturbeerd hebben op één dag (acht keer! negen keer!), lijkt masturbatie bij mannen, zodra er seksuele partners verschijnen, ineens een ander imago te krijgen. Alsof masturbatie een beetje zielig is als je een partner hebt? Alsof masturbatie een minderwaardige vorm van seksualiteit is ten opzichte van PIV-seks (ook een gruwelijk woord eigenlijk.. Dit staat voor Penis In Vagina-seks). ‘Alsof’, want dat is uiteraard helemaal niet het geval!

U masturbeert toch ook?

Ik ben er als seksuologe van overtuigd dat beide vormen van seks even belangrijk zijn: je hebt seks met een partner en seks met jezelf. Beiden heb je nodig voor een fijn seksueel leven. Dit omdat het fundamenteel verschillende vormen van seks zijn die vaak ook verschillende behoeftes invullen. Seks met je partner gaat vaak om verbinding maken, samen in het moment zijn, elkaar laten genieten, uiting geven aan de liefde of juist de lust die je op dat moment voelt. Maar dat alles steeds in afstemming: het moet leuk en opwindend zijn voor jou, maar ook voor je partner. Jullie creëren samen een ‘geil moment’. Seks met jezelf daarentegen draait enkel en alleen om jezelf. Je hoeft geen rekening met iemand anders te houden, maar kan je volledig op jezelf en je verlangens concentreren. Masturbatie is, buiten het perfecte voorbeeld van het uiten van eigenliefde, vaak ook een momentje van pure ontspanning, van ontstressen, eventjes de druk van de ketel halen om daarna heerlijk in slaap te vallen of juist een drukke dag aan te vangen.

Toch vind ik het frappant dat het imago van masturbatie bij volwassen mensen zo verschilt op basis van gender: bij mannen lijkt het dus een zielig imago te hebben, bij vrouwen heeft het juist vaak een bevrijdend imago. Alsof wij vrouwen letterlijk onze seksualiteit in eigen handen nemen door te masturberen. Laten we die genderongelijkheid maar uit de wereld helpen: masturberen is leuk en goed voor beide genders. Spread the love, babies, ook de selflove!

Seks is niet iets wat je geeft of krijgt, het is iets dat je samen beleeft

Jammer genoeg zie ik in mijn praktijk soms ook vrouwen die het moeilijk vinden als hun man masturbeert. Alsof zij dan niet voldoende zouden zijn voor hun partner. Ja, daar is het woord “alsof” weer! Want ook dit slaat nergens op: je kunt een perfect bevredigend seksleven met je partner hebben en toch nog behoefte hebben aan wat fijne momenten met jezelf. Het een sluit het ander niet uit. Soms heb ik het gevoel dat dit nog voortkomt uit de gedachte dat wij als vrouwen mannen seks moeten ‘geven’. En als we dat niet voldoende ‘geven’, hij dus wel zijn toevlucht moet zoeken tot masturbatie. Larie en apekool! Seks is niet iets dat je geeft of krijgt, het is iets wat je samen beleeft.

Dus lieve vrouwen: moedig masturbatie bij je man aan, dat getuigt pas echt van liefde!

Maar inderdaad, dat aanmoedigen, hoe doe je dat zonder dat het te awkward wordt? Door hem een fijn seksspeeltje cadeau te doen natuurlijk! Helaas hebben mannen ook op dit vlak wat achterstand: er zijn meer leuke masturbatiespeeltjes voor vrouwen dan voor mannen (zou dat taboe daar iets mee te maken hebben?). Gelukkig is er wel wat op de markt en ik geef jullie graag drie goede suggesties!

Voordat ik daarmee begin, laten we wel even de basis opfrissen: iedereen die met een speeltje in de weer gaat (mannen dus ook!) heeft sowieso nood aan glijmiddel en een toycleaner. Glijmiddel zorgt ervoor dat het gebruik van het speeltje een stuk aangenamer wordt (ook masturberen zonder toy is trouwens al véél stimulerender met glijmiddel!) en toycleaner zorgt ervoor dat hij zijn speeltje goed kan reinigen en er dus langer plezier van heeft!

Kaat’s magische masturbatietips

Een masturbatie-sleeve of –eitje

Goedkoop, efficiënt en je kunt er niets mis mee doen: een masturbatie-eitje of sleeve. Dit is vaak een siliconen sleeve die over de penis geschoven wordt. Met wat glijmiddel en de warmte van je hand, gecombineerd met de inwendige ribbels van het speeltje, zorgt dit voor extra stimulatie.

Een bullet vibrator

Een bullet vibrator is de meest basic vibrator die er bestaat: hij heeft de vorm van een bullet (een grote kogel, zeg maar) en kan vaak erg krachtig trillen. Hiermee kan hij zijn tepels, zijn toompje of juist zijn perineum stimuleren. Eigenlijk is een bullet vibrator dus ideaal materiaal waarmee hij zichzelf net wat beter kan leren kennen (en net wat meer kan genieten, natuurlijk!).

Een P-spot stimulator

Mannen hebben een prostaat; deze ligt in de anus, op ongeveer 5 cm diepte aan de buikzijde. De meeste mannen geven aan dat prostaatstimulatie zorgt voor het meest intense orgasme. Maar als man zelf je prostaat stimuleren, dat is niet zo gemakkelijk (net zoals als vrouw je g-spot stimuleren, begin er maar eens aan….). Hiervoor kan een P-spot stimulator een goede uitkomst zijn: op die manier kan hij zijn prostaat stimuleren tijdens het masturberen. Want eerlijk is eerlijk, dat heerlijke orgasme, dat gun je hem toch gewoon?

Het spreekt trouwens voor zich dat je partner deze speeltjes bij het masturberen kan gebruiken, maar als jullie ze toch in jullie nachtkastje hebben liggen, waarom halen jullie ze er dan niet wat vaker uit? Je kunt deze speeltjes zelf ook heel goed gebruiken: om hem of om jezelf te verwennen…